”100% elektrisk” lørdag den 11. oktober på Danmarks Industrimuseum i Horsens fra kl. 10 til 16

Toneangivende elbilmærker præsenterer ved 100% elektrisk på Horsens gamle elektricitetsværk de allernyeste modeller på det danske marked.

Traditionen tro indledes efterårsferien med Modeldampklubbens store arrangement i Maskinhallen på Danmarks Industrimuseum.

I år får de smukke små maskiner konkurrence af attraktive elbiler fra BMW, Nissan, Renault og VW, der på museets forplads suppleres af privatejede elbiler som f.eks. Tesla Model S – en enestående mulighed for på et sted at se, sammenligne og prøve elbiler fra forskellige leverandører.

Det er ”forenede danske elbilister – FDEL”, der sammen med museet byder på en spændende oplevelse, hvor man med kørekort i lommen kan komme ud at prøve bilerne, dels som chauffør dels som passager, når der er tale om de private biler.

Ikke nok med at man kan prøve bilerne, der er også mulighed for at tale med ejerne af de mange elbiler, som dukker op, og ikke mindst få diskuteret pro et contra på elbilens vegne.

Går du med overvejelser om at skifte til elbil, vil dette være stedet hvor du kan få svar på langt det meste – inkl. alt vedr. opladning af elbiler såvel hjemme som i det offentlige rum.

Flere af de involverede bilhuse vil være tilstede med specialviden, ligesom FDEL vil være repræsenteret af elbilister med flere års erfaring, der gerne fortæller om deres daglige brug af bilen, udgifter og ikke mindst glæder. FDEL har tallene med for alle biler, så der vil både være mulighed for at sammenligne med egen bil samt at vurdere på elbilen som en mulighed i den daglige kørsel.

Mød og prøv følgende vogne i Horsens:

· BMW i3

· Nissan Leaf

· Nissan E-NV200 van

· Renault Zoe Z.E.

· VW eUP

· VW eGolf

Der vil også være andre interessante elektriske køretøjer tilstede, som f.eks. elektrisk motorcykel, Eltrikke og Long John.

Helt fremme i den yderste udvikling er Insero, som dels har taget initiativ til flere demonstrationsprojekter med elbiler i Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde samt har investeret i flere iværksættere inden for e-mobilitet som for eksempel ECOmove. Siden januar har 20 husstande i Stenderup testet de nyeste energiteknologier – herunder elbiler – i det perspektivrige projekt Insero Live Lab.

Den 11. oktober er Insero til stede, og alle interesserede kan få erfaringer for, hvordan de selv kan være med til at teste elbiler i deres hverdag, prøvekøre en eltrikke, som populært sagt er en blanding mellem en motorcykel og et løbehjul, og meget andet.

Der er fri entré til det udendørs 100% elektrisk arrangement – og ankommer man i en elbil, er der samtidig gratis adgang til resten af museet for to voksne. Museet byder på rig mulighed for at opleve forbrændingsmotorer, damp og diesel, såvel i store som i helt små modeller, når Modeldampklubbens medlemmer fortæller, udstiller, trutter i fløjten og skruer med de helt små værktøjer.

“100% elektrisk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *