Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Veteranlastbiltræf ved Jysk Automobilmuseum i Gjern

2. september 2017 kl. 10:00 - 16:00

Er du til gamle lastbiler og busser er årets træf i Gjern lige sagen

Interessen for klassiske køretøjer er i disse år større end nogensinde. Interessen drejer sig ikke kun om selve køretøjet, men også dets historie og hele kulturen omkring disse.

En speciel gren af de klassiske køretøjer er landevejens slidere – lastbilerne, busserne, varevognene og lignende, og her kan man for alvor tale om en speciel kultur.

Gamle chauffører ved selv, hvad vi taler om, medens nye chauffører og almindelige danskere kan have endog meget svært ved at forestille sig, hvordan livet formede sig i lastbilernes barndom. For ikke bare at tale om de første par årtier efter anden verdenskrig. Det var før tipladet og pallesystemet for alvor var slået igennem. Lastbiler måtte læsses og tømmes med håndkraft og en skovl. Sækkene måtte slæbes på ryggen – ofte ned i kældre eller flere etager op.

Køretøjerne var noget mere simple end i dag – servostyring og aircondition var ukendte fremmedord, medens ord som sammenhold og fælleskab samt lange og hårde arbejdsdage var mere kendte begreber.

Gamle lastbiler, busser og andre nyttekøretøjer blev typisk slidt op, og der var ikke mange, der tænkte på at bevare disse som sportsvogne og flotte personvogne blev det.

Heldigvis blev nogle stykker sat til side, man nænnede alligevel ikke at hugge dem op. Og heldigvis er der forstandige og fremsynede personer, der påtager sig det store og dyre arbejde at restaurere og bevare disse ofte store og pladskrævende køretøjer.

Disse nyttekøretøjer, der blandt andet omfatter mærker MAN, Mercedes, Scania, Volvo, Bedford, Ford, Dodge, Citroen, Hanomag, Triangel, Mack, Folkevognsbussen, Nimbus og mange, mange flere, og deres ejere har i mange år sat hinanden stævne ved det årlige veteranlastbiltræf ved Jysk Automobilmuseum i Gjern.

Interessen for gamle nyttekøretøjer er stadigt stigende, og flere vil gøre den store indsats, det er, at restaurere og bevare disse. Men det er vigtigt, at det ikke bare er et modelune – nyttekøretøjerne selv og historien og kulturen omkring disse skal indsamles og bevares. Det kan være en ret så stor, men yderst prisværdig opgave, der fortjener at blive påskønnet.

Dansk Vintage Motor Club og Jysk Automobilmuseum i Gjern vil derfor for 23. gang hædre de gamle slidere og deres ejere ved et træf ved Jysk Automobilmuseum i Gjern lørdag den 2. september.

Gamle lastbiler, busser, varevogne og andre gamle nyttekøretøjer over 25 år er velkomne sammen med de mange interesserede gæster, der plejer at dukke op. Træffet er åbent fra 10-16.00.

 

Nærmere oplysninger og eventuel tilmelding af køretøjer:

Hanne Louring tlf. 86875050, Jørgen Kjær tlf. 30243177 eller Otto Lehm tlf. 86431801.

Gjern lastbil

Både store og små – og de helt gamle og lidt nyere erhvervskøretøjer mødes i Gjern den 2. september.

Veteranlastbiltræf ved Jysk Automobilmuseum i Gjern

Detaljer

Dato:
2. september 2017
Tidspunkt:
10:00 - 16:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Gjern Automobil Museum
Skovvejen 13
Gjern, 8883 Danmark
+ Google Map