Er det et museum? Er det en garage? Nej, det er Meilenwerk, der er på vej til at blive et fænomen i verdenen af dyre, klassiske biler og dyre, nye biler. Tag med på besøg i de hellige bilhaller – hvortil der endda er gratis adgang.

  • En Mågevinge-Mercedes og en Ferrari Dino – parkeret på den typiske Meilenwerk-måde. Og i baggrunden masser af fine, bevaringsværdige biler.

En Mågevinge-Mercedes og en Ferrari Dino – parkeret på den typiske Meilenwerk-måde. Og i baggrunden masser af fine, bevaringsværdige biler.

Nej, det er ikke et museum. Det er heller ikke en garage. Eller et værksted. Det er det hele. På én gang.

Meilenwerk Berlin ligger i byens udkant. En række gamle haller er her piftet op og indrettet, så de er passende opvarmet og beskyttet opbevaring af klassiske biler.
Meilenwerk Berlin ligger i byens udkant. En række gamle haller er her piftet op og indrettet, så de er passende opvarmet og beskyttet opbevaring af klassiske biler.

Vi er i Berlin – i de store haller under navnet Meilenwerk. Et nyt navn, ja, nærmest et begreb blandt venner af klassiske, dyre biler. Og af og til nye, dyre biler.

Meilenwerk Berlin ligger i den tyske hovedstads udkant. En række gamle haller er her piftet op og indrettet, så de er passende opvarmet og beskyttet opbevaring af klassiske biler. Typisk en Mågevinge-Mercedes fra 50’erne, en Aston Martin DB5 som James Bonds og en Jaguar D-Type som vinderne på Le Mans.

Smart vinteropbevaring

Her kan bilerne tilbringe vinteren. For private, der har én eller måske et par stykker til vinteropbevaring typisk på en hylde, godt beskyttet bag en glasrude. Så på en måde – Meilenwerk er først og fremmest vinteropbevaring.

Men hvorfor ikke give bilvenner adgang til at komme og se bilerne, når du nu alligevel står her? Dét er den helt basale Meilenwerk-idé. Så det er der – og der er endda gratis adgang. Det var da noget af en idé. Så da vinteropbevaringen pludselig blev noget af et tilløbsstykke, stod det jo klart, at netop her også var et oplagt sted at samle forretninger i branchen, først og fremmest forhandlere af klassiske biler – og motorcykler og motorbåde sågar. Plus løsdele.

Der arbejdes i værkstederne

Og i et par haller er specialværkstederne så samlet. Det franske hjørne, det engelske, det amerikanske.

Fra det franske hjørne – Renault Dauphine i sart lyseblå, og Citroën ID19 uden forlygte.
Fra det franske hjørne – Renault Dauphine i sart lyseblå, og Citroën ID19 uden forlygte.

Så ikke alt er nyt eller skinnende nylakeret. For Meilenwerk er også et værksted, hvor der ikke bare udstilles, men rent faktisk restaureres.

Meilenwerk er foreløbig i tre byer, altså Berlin og Hamborg samt Zürich.

Hvis du interesserer dig det mindste for dejlige biler, bør du skrive Meilenwerk på din ”must-liste”. Og hvis biler er dig lidt ligegyldige, så besøg Meilenwerk alligevel, for så vil du pludseligt forstå, hvad det hele går ud på – interessen for de der på fire hjul.

Kilde: Af Flemming Haslund, udgivet 3/5-2015 på JP.DK 

Bilklassikernes paradis hedder Meilenwerk og ligger i Berlin