Danish Masters Racing Festival er første afdeling

Årets første historiske bilsportsarrangement på dansk grund afholdes 6.-8. maj

Forårets komme markerer også starten på en ny sæson for indehavere af historiske og klassiske biler. De skal endelig ud af vinterhiet fra værkstedet eller garagen og i brug igen. Og i brug igen kommer flere hundrede den 6.-8. maj. I weekenden efter Kristi Himmelfartsdag afholdes nemlig Danish Masters Racing Festival på FDM Jyllandsringen.

Danish Masters Racing Festival er årets første historiske bilsportsarrangement på dansk grund. Her bliver sæsonen skudt i gang indenfor flere grene af den historiske bilsport. Dels er der første afdeling af de danske mesterskabsserier på bane, dels afvikler man også årets første løb indenfor den specielle sprintdisciplin.

Sprint er netop det, som navnet antyder. Det er kort og godt kamp mod stopuret. Her bliver deltagerne sendt afsted en ad gangen, og så gælder det ellers om at køre banen igennem hurtigst muligt. Og det bliver et meget bredt udvalg af klassiske biler, som deltagerne vil anvende. Det bliver alt fra ikoner som Chevrolet Corvette Stingray og Jaguar E-Type til hverdagsklassikere som MG Metro og Fiat Uno. Og mange af bilerne, som deltager i sprintet, er rent faktisk indregistrerede.

Hvor det i sprintkonkurrencen udelukkende er tiden, der er afgørende for resultatet, forholder det sig anderledes med de deciderede baneløb. Her vil der være syv forskellige klasser, hvor det kort og god gælder om at tage starten og komme først over målstregen 15 minutter senere. Der bliver selvfølgelig skærm-mod-skærm-kampe mellem biler som Ford Escort og Porsche 911, men i et enkelt felt kommer det ikke til at ske. Programmet tæller nemlig også en klasse for historiske formelbiler, hvor fysisk nærkontakt kan blive katastrofalt…

Udover de mange historiske racerbiler vil FDM Jyllandsringen også blive fyldt op med en række andre klassikere.

En række af landets mærkeklubber kommer til det midtjyske, hvor deres medlemmer vil udstille deres klenodier, og allerede fredag den 6. maj om eftermiddagen får disse medlemmer en enestående mulighed for at køre rundt på racerbanen i deres gamle biler.

Medlemmer af landets mærkeklubber får lejlighed

Medlemmer af landets mærkeklubber får lejlighed til at prøve FDM Jyllandsringen i forbindelse med Danish Masters Racing Festival

Nyklassikere som denne Fiat Uno

Nyklassikere som denne Fiat Uno er med på deltagerlisten ved sprintet under Danish Masters Racing Festival

Nærmere informationer:

Følg Danish Masters Racing Festival på www.dmracing.dk.

De historiske biler indtager FDM Jyllandsringen