Danish Masters Racing Festival er årets første historiske motorsportsweekend

Den danske sæson for historisk motorsport på såvel to som fire hjul bliver for alvor skudt i gang i den første weekend af maj. Her afvikles den tredje udgave af Danish Masters Racing Festival på FDM Jyllandsringen. Den weekend er det kun på parkeringspladsen udenfor banen, at man finder moderne køretøjer.

                      Indenfor på racerbanen og i ryttergården er alle racerkøretøjer nemlig mindst 15 år gamle!

Danish Masters Racing Festival er en hel weekend, hvor der køres race med biler fra dengang, hvor far var ung, eller man ikke selv havde fået kørekort. Og der bliver masser at se på.

Nogle af de ældste biler er fra årtierne efter besættelsen. Den rundryggede Volvo 544, som mange husker fra halvtredserne, og den mere kantede Ford Cortina fra tresserne i forskellige udgaver er blandt nogle af de ældste biler, som dyster på asfalten på FDM Jyllandsringen. Men der er også masser af de biler, som i starten af halvfjerdserne måtte tilbringe adskillige søndage i landets garager på grund af energikriserne. Det var Ford Escorter, BMW 2002-modeller og Opel Kadetter, og de er også med på FDM Jyllandsringen ved Danish Masters Racing Festival. Og her bliver der ikke sparet på benzinen. Der bliver givet gas.

Udover en række årgangsklasser, hvor bilerne er indplaceret efter deres alder og de reglementer, som var gældende, dengang de var nye, kan man også opleve rendyrkede racerbiler ved Danish Masters Racing Festival.

Programmet tæller således et felt af formelbiler – altså ensædede racerbiler, der nærmest er som mini-Formel 1’ere. De formelbiler, som datidens kommende racerstjerner kørte i på deres vej mod bilsportens superliga.

Som noget nyt er der ved årets Danish Masters Racing Festival også klassiske motorcykler på programmet. Også her er der tale om racermaskiner, som dækker perioden lige fra efterkrigsårene til halvfemserne. Så det er både de gamle britiske BSA’er og Nortoner, som kommer på banen, og de japanske maskiner fra Honda og Yamaha, som i firserne og halvfemserne dominerede sporten.

Danish Masters Racing Festival strækker sig over to dage. Lørdag formiddag er helliget tidtagninger i de forskellige klasser. Lørdag eftermiddag køres de første af i alt tre heat for hver klasse, og hele søndagen er fyldt med race både formiddag og eftermiddag.

 

Nærmere informationer

Følg Danish Masters Racing Festival på www.dmracing.dk.

En hel weekend med historisk race