Når årets udgave af det traditionsrige Tvilum Rally Show køres fredag den 8. august om aftenen i Fårvangs industrikvarter, bliver der mulighed for at opleve et helt specielt rallyikon gøre comeback. Det er ikke en kører, men derimod en gammel rallybil, som kommer tilbage i action, nemlig den historiske Opel Manta 400 fra 1983, som Jan Sørensen, Hammel, er ejer af.

Jan Sørensen vender ved årets Tvilum Rally Show tilbage med sin historiske Opel Manta 400.

”Endelig er bilen blevet klar igen,” siger en glad Jan Sørensen. ”Motoren eksploderede praktisk taget ved et DM-rally i Juelsminde i 2012, og siden da har jeg kæmpet for at få fremskaffet de forskellige stumper, der skulle til for at genopbygge motoren.”

En Opel Manta 400 er nemlig en ganske speciel rallybil. Den blev i starten af firserne udviklet af Opel udelukkende til motorsportsbrug efter det nye gruppe B-reglement, som tillod rallybiler produceret i meget små serier. Rent konkret blev der kun fremstillet 245 eksemplarer af bilen, og det gør det i dag svært at fremskaffe reservedele.

”Det har været topstykket, som har været det store problem i genopbygningen af motoren,” fortæller Jan Sørensen. ”Hver gang, man finder en stump, så duer den enten ikke eller skal renoveres. Det er ekstremt svært at finde stumper, og der er nogle ting, jeg simpelthen har måttet få fremstillet nye eksemplarer af.”

I starten af juli blev den genopstandne motor monteret i den røde rallybil, som Jan Sørensen har haft den første køretur i.

”Jeg har fået den rallysynet, skal have den synet, og så bliver Fårvang det første løb, jeg skal køre med den,” fortæller han. ”Nu er det to-og-et-halvt år siden, at jeg har været ude at køre løb i den sidst, så jeg skal lige lære den at kende igen.”

Men selv om den røde Opel Manta 400 har stået stille siden 2012, så har chaufføren været i aktion i mellemtiden. I de to seneste udgaver af Tvilum Rally Show har det været i en Peugeot 307CC, hvor hans sidste deltagelse endte før tid efter mødet med en betonklods.

”Men det kommer ikke til at ske med Manta, for denne her rallybil trækker i den rigtige ende,” slår Jan Sørensen fast. ”Jeg har aldrig kunnet finde ud af det der med forhjulstræk.”

Traditionen tro er der gratis adgang til Tvilum Rally Show som finder sted i Fårvang, der ligger midt mellem Århus og Viborg. Første heat starter klokken 17.00.

Korte fakta

Tvilum Rally Show er et af de mest traditionsrige motorsportsarrangementer i Danmark og afvikles fredag den 8. august 2014. · Tvilum Rally Show afvikles sammen med Tvilum Classic Show. · Tvilum Rally Show og Tvilum Classic Show afvikles i forbindelse med det årlige Fåremarked i industrikvarteret i Fårvang, som ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus. · Læs mere på www.rallyshow.dk.

Et rallyikon gør comeback ved årets Tvilum Rally Show

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *