Oplev historiske køretøjer på to og fire hjul i weekenden

Der bliver rig lejlighed til at stifte bekendtskab med historiske køretøjer i den kommende weekend. Historiske køretøjer, som vel at mærke ikke blot står finpudsede, på udstilling og ikke bliver brugt, men derimod det stik modsatte. Veteraner, der bliver anvendt til race.

Lørdag og søndag afvikler FDM Jyllandsringen sin næste løbsweekend, og det bliver med en række af de mest spændende klassikere på to og fire hjul, som man kan opleve.

Historisk Weekend kommer til at tælle som anden afdeling af Dansk Automobil Sports Unions mesterskaber i de historiske klasser, og her vil man kunne opleve en masse spændende racerbiler. I 1965-klassen bliver det mulighed for et revancheopgør fra Classic Race Aarhus, hvor man så Lotus Cortinaer i tæt – og hård – kamp med Porsche 911-modellerne, mens intet mindre end 35 biler er tilmeldt i den største klasse. Det er klassen, som tidsmæssigt spænder fra 1966 til 1971, hvor det er alt lige fra Mini Cooper over Fiat Abarther til Ford Escort og BMW 2002, som skal kæmpe om placeringerne.

Det historiske overflødighedshorn på fire hjul kompletteres af dels 1976-klassen, dels en Youngtimer-klasse, dels et felt af historiske formelbiler. Men det stopper ikke her med de gamle køretøjer. Motorcyklerne, som udgør den anden halvdel af programmet, kan nemlig også præsentere to felter med maskiner fra dengang far var ung. Her vil man kunne opleve alt lige fra britiske klassikere som BSA, Norton og Triumph over italienske Laverdaer til de japanske Suzuki- og Yamaha-modeller, som for mere end 40 år siden revolutionerede motorcykelsporten.

Godt 100 historiske racerbiler og cirka 50 klassiske motorcykler kæmper på banen, hvor der også bliver løb med de moderne road racere. Læs mere og få medlemsrabat på www.dtc-net.dk.

Gamle racermotorcykler fra før verden gik af lave kan opleves på FDM Jyllandsringen i weekenden.

Der bliver bl.a. mange Porscher at opleve på FDM Jyllandsringen i den kommende weekend.

FDM Jyllandsringen lægger asfalt til årets historiske weekend

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *