TRS-01 - Det skaber glæde blandt store og småDet skaber glæde blandt store og små, når ejerne af de klassiske køretøjer viser deres veteraner frem ved Tvilum Classic Show.

Der er næsten ikke noget større end at kunne dele glæden for sin hobby og interesse med andre – og så blive mødt med glade smil og opretstående tommelfingre. Og er man klassikerentusiast – hvad enten det er som indehaver af et køretøj på to, tre eller fire hjul – så vil man på årets august-fredag kunne få rig lejlighed til at vise klenodiet frem foran tusindvis af glade danskere.

Fredag den 7. august afholder Dansk Vintage Motor Club, Tange Sø Veteranklub og Kjellerup og Omegns Motorklub sit årlige Tvilum Classic Show i Fårvang midt mellem Viborg og Århus. Her samles motorsports- og veteranfans for en aften i hyggeligt samvær, hvor det er de kørende aktiviteter, som er i højsædet.

Tvilum Classic Show er nemlig ikke et træf, hvor de gamle biler og motorcykler bare bliver parkeret, hvorefter ejerne sparker dæk og giver restaureringstip til hinanden. Det er en tre kvarter lang kørende udstilling, hvor deltagerne bliver sendt ud på præcis samme strækning som den, rallykørerne bruger ved Tvilum Rallyshowet, der er et andet stort omdrejningspunkt ved fredagens arrangement. Og inden klassikerejerne bliver sluppet løs, sørger veteranjournalisten Jens Jessen for at underholde publikum med anekdoter og historier om lige præcis det køretøj, som ruller frem for næsen af dem.

Der er traditionelt hundredevis af køretøjer med i Tvilum Classic Show, hvor det dog ikke er nødvendigt med nogen form for forhåndstilmelding – ej heller et medlemskab af en de tre arrangerende klubber.

”Man skal blot møde op ved OK-tankstationen langs hovedvej A26 i Fårvang i tidsrummet fra klokken 16.00 til klokken 18.00,” fortæller Freddy Pedersen, der er formand for Tange Sø Veteranklub. ”Her bliver man registreret, får sin udleveret sin blanket til udfyldning af oplysninger om køretøjet til vores speaker, og så bliver man ellers anvist en plads på klassikerparkeringen på den store serviceplads.”

Klokken 19.00 starter Tvilum Classic Show for alvor, og i de følgende 45 minutter kører de gamle veteraner rundt på banen. Og der er plads til alle typer af køretøjer – lige fra en britisk BSA-motorcykel og Puch Maxi-knallerter og MGA-sportsvogne til japanske youngtimere.

Traditionen tro er der gratis adgang til såvel Tvilum Classic Show som til Tvilum Rally Show.

 

 

Korte fakta

Tvilum Classic Show afvikles sammen med Tvilum Rally Show. · Tvilum Rally Show er et af de mest traditionsrige motorsportsarrangementer i Danmark og afvikles fredag den 7. august 2015. · Tvilum Rally Show og Tvilum Classic Show afvikles i forbindelse med det årlige Fåremarked i industrikvarteret i Fårvang, som ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus. · Læs mere på www.rallyshow.dk.

Gør tusindvis af danskere glade – vis din klassiker frem