Hærens motorcykler Horsens1 kopi

 Lørdag den 23. januar åbnes en helt særlig udstilling om motorcykler på Danmarks Industrimuseum i Horsens. Udstillingen åbnes for indbudt publikum lørdag den 23. januar kl. 14, og den kan efterfølgende ses fra den 24. januar kl. 11.

Det er major Kim Hartvig Sørensen, som i samarbejde med Industrimuseet præsenterer en helt særlig samling af de motorcykler, som hæren har benyttet fra den første Nimbus til den sidste BMW.

 

Udstillingen er bygget op i fire afsnit:

”Før besættelsen”, en tid med Nimbus

”Efter besættelsen”, en tid med både Nimbus, BSA og Ariel

”Den kolde krig”, flere BSA-re, Yamaha, Honda og BMW, planche eksempel vedhæftet

”Efter den Kolde krig”, fortrinsvis BMW

Til hvert afsnit er motorcyklerne repræsenteret sammen med de uniformer, som blev benyttet. Endvidere er hvert afsnit bestykket med informationstavler, som den vedhæftede, samt faktabokse, og film med de enkelte cykler.

 

Kim Hartvig Sørensen har selv samlet de fleste af motorcyklerne, men har naturligvis kunnet låne et par stykker af Danmarks Nimbus Tourings museum, der også ligger i tilknytning til Industrimuseet. Nimbusmotorcyklerne er kendt af de fleste som et dansk industrieventyr, hvor netop forsvaret var med til at holde produktionen i gang med køb af Nimbus og reservedele til disse. Mange danske mænd har fået deres motorcykelkørekort ved forsvaret, og selv det også er sket på Honda og BMW, så er det ofte de gode gamle dage på en danskproduceret Nimbus, som der bliver fortalt om, når gæsterne besøger museet på Gasvej i Horsens.

Kim Hartvig Sørensens store interesse for motorcykler og især de, som harv indgået i forsvarets tjeneste, har desuden resulteret i bogen ”Hærens motorcykler”, som i 2014 udkom på forlaget Motorploven.

Efter åbningen af udstillingen den 23. januar kl. 14, holder Kim Hartvig Sørensen et foredrag om motorcyklerne.

Hærens motorcykler Horsens2.jpg Hærens motorcykler Horsens4.jpg Hærens motorcykler Horsens3.jpg

Yderlige oplysninger hos undertegnede eller hos Kim Hartvig Sørensen på telefon 2126 7688

Hærens motorcykler i Horsens