Motortræf med traditioner3Ved Motortræffet mødes gæsternes klassiske køretøjer med motorsamlingens mange maskiner til stor fornøjelse for både deltagere og de mange besøgende.

 

Motortræf med traditioner

Medarbejderne på Dansk Motor- og Maskinsamling på Norddjursland har i disse dage mere travlt end normalt – de skal have gjort klar til forårets store tilbagevendende tradition – Motortræffet lørdag den 26. april, og samtidig skal de have rigget en helt speciel gammel motor af mærket Deutz til, så den er køreklar til træffet. Det er nemlig blevet en tradition, at medarbejderne på motorsamlingen viser resultaterne af vinterens arbejde på værkstedet.

Den gamle Deutz har indtil fornylig stået i det oprindelige motorhus ved det lille savværk i Tinning, hvor den har fungeret som trækkraft til de store save.

Motoren blev leveret og opstillet på Tinning Savværk i 1933. Det er en 4 takts dieselmotor, med vandret liggende cylinder. Motoren blev leveret af forhandler V.H. Langebæk, København og erstattede en tidligere dampmaskine.

Ifølge ejeren af Tinning Savværk, Peter Bjørnlund er der kun udskiftet et sæt stempelringe i perioden 1933 til ca.1970. Den var kendt for stabil drift og lave vedligeholdelsesomkostninger. Motoren er lige nu i Henrik Høyer og Jens Sørensens kyndige hænder på Motorsamlingens værksted, og den opstartes på det kommende Motortræf. Familien, som tidligere drev savværket, er inviteret med til den officielle opstart lørdag den 25. april.

Motorsamlingen har også netop afsluttet renoveringen af en motor fra den danske motorfabrik i Hundested. Den bliver startet op og fremvist ved Motortræffet, hvorefter ejerene bringer den med hjem til det oprindelige brug i et ligeledes renoveret skib.

Grenaa Motorfabrik kommer med en større skibsmotor 1970’erne

Motortræffet, der også indbyder til landets største stumpemarked og samlerudstilling af sin art, er åbent fra kl. 10-16.00, og blev sidste år besøgt af mere end 2.000 gæster. Udover motorsamlingens egne arbejdende motorer vil de mange gæsters klassiske køretøjer udgøre en spændende udstilling, der i sig selv er et besøg værd. I år er der udlagt et endnu større område til de mange gamle køretøjer.

-Medbring din egen motor og nyd publikums reaktion på dit flotte arbejde. Tag dine overskudsstumper med på stumpemarkedet. Find den reservedel du mangler eller nyd blot den hyggelige tøffen af en gammel motor, der holdes kørende af rigtige mænd i blå overalls og olie på fingrene, lyder opfordringen fra de travle medarbejdere på Motorsamlingen!

 

Nærmere oplysninger og tilmelding til stumpemarked og samlerudstilling

på tlf 29 41 39 66 eller 29 37 51 06. Se også www.motorsamlingen.dk

 

Motortræf med traditioner1Den gamle Deutz motor fra Tinning savværk har stået på samme plads siden den blev monteret til at trække savværkets mange save og andre maskiner, og den har stået urørt siden det sidste træ blev savet i starten af 1990`erne. Motoren fra Tinning savværk er gennem årene blevet behørigt passet med olie og anden vedligeholdelse, og nu er motorsamlingen klar til en ny opstart af den renoverede motor den 25. april.

Motortræf med traditioner2Ved Motortræffet mødes gæsternes klassiske køretøjer med motorsamlingens mange maskiner til stor fornøjelse for både deltagere og de mange besøgende.

Motortræf med traditioner