• Nyheder

  • Totalskadet Kulturarv

   Totalskadet Kulturarv

   Med indførelsen af den meget omtalte omlægning af registreringsafgifterne, kaldet Bilpakken 2021, skete der også en ændring af de regler, der er omkring veterankøretøjers grænse for totalskade. Dette indlæg til vores nyhedsbrev vil beskrive hvilke drastiske konsekvenser vi imødeser … Læs mere »
  • Er svensk miljøpolitik på vej til Danmark?

   Er svensk miljøpolitik på vej til Danmark?

   Rygterne svirrer, Facebook koger og alle undrer sig over hvilken forbandelser, der vælter ned over vort broderfolk i øst, når det gælder import, eksport eller bare transport af historiske køretøjer. Læs mere »
  • Brugen af historiske køretøjer i Danmark, og i hele Europa

   Brugen af historiske køretøjer i Danmark, og i hele Europa

   Som meddelt i nyhedsbrevet for juli 2021 har FIVA netop afsluttet deres Socioøkonomiske brugerundersøgelse for 2019. Den blev bevidst rykket et år bagud, for at gøre besvarelserne uafhængig af pandemien, så den derfor dækker det seneste normale år, vi … Læs mere »
  • Enighed gør stærk

   Enighed gør stærk

   I en bog om talemåder findes det ovennævnte udtryk. Nogen har forvekslet det med udtrykket ”Ene gør stærk”, men det er nu ikke noget vi i Motorhistorisk Samråd med vilje har dyrket. Læs mere »
  • FIVAs Socio-økonomiske undersøgelse 2020/2021

   FIVAs Socio-økonomiske undersøgelse 2020/2021

   FIVAs Socio-økonomiske undersøgelse 2020/2021 FIVAs 2020/21 Socio-økonomiske undersøgelse afslører entusiasternes købekraft og klubbernes betydning for den verdensomspændende bevægelse! . Resultaterne fra den største undersøgelse om ejerskab af historiske køretøjer er meddelt af FEDERATION INTERNATIONALE VEHICULES ANCIENS (FIVA) … læs videre:   … Læs mere »
  • Kø ved Motorstyrelsens regnemaskiner

   Kø ved Motorstyrelsens regnemaskiner

   Der må nok forventes kø hos Motorstyrelsen, når de nye registreringsafgifter træder i kraft den 1. juni Læs mere »
  • Motorcykelstøj eller ”loud pipes save lives”?

   Motorcykelstøj eller ”loud pipes save lives”?

   Gennem flere år har der været ret stor fokus på støj fra især motorcykler i det sydlige Tyskland, og især i Østrig.  Og spar på soden, men ikke for meget Læs mere »
  • Skadede veterankøretøjer sidestilles nu med almindelige køretøjer

   Skadede veterankøretøjer sidestilles nu med almindelige køretøjer

   Noget om at skadede veterankøretøjer nu sidestilles med almindelige køretøjer samt noget om fortrydelse af afgiftsbetaling og hvorfor originalitetskravet skulle væk. Læs mere »
  • Har du den eneste ene?

   Har du den eneste ene?

   Her følger en lille guide til opslag i Motorregisterets data, og ved hjælp af siderne Bilrapport.dk og nrpla.de . Du ser et billede af en veteranbil på nettet eller i avisen og bliver nysgerrig – hvad er det for et … Læs mere »
  • Nytårstanker om fortid og fremtid

   Nytårstanker om fortid og fremtid

   samt info om "To flotte plakater til dit værksted eller din garage" og "Den rullende kulturarv og køretøjsmuseerne"   Læs mere »
  • Et nærmere kig på Regeringens (H)julepakke

   Et nærmere kig på Regeringens (H)julepakke

   I Motorhistorisk Samråd har vi gravet os længere ned i aftalen om de nye registreringsafgifter, den såkaldte Bilpakke, for at finde de detaljer der kan berøre ejere af historiske køretøjer i Danmark.   Læs mere »
  • Der er vindere og kun ganske få tabere, med de nye registreringsafgifter

   Der er vindere og kun ganske få tabere, med de nye registreringsafgifter

   For en uge siden præsenterede Skatteminister Morten Bødskov den såkaldte Bilpakke, der er en omlægning af de danske registreringsafgifter hen mod en mere grøn og miljøvenlig ordning. Aftalen indeholdt også væsentlige ændringer for de historiske køretøjer. Det vil vi … Læs mere »
  • Nu afskaffes Originalitetskravet!

   Nu afskaffes Originalitetskravet!

   Skatteminister Morten Bødskov, Regeringen og partierne bag den nye aftale om registreringsafgifterne, den såkaldte Bilpakke, har besluttet at afskaffe originalitetskravet helt for alle veterankøretøjer. Læs mere »
  • Nu kommer FIVA til din klub, og til din mekaniker

   Nu kommer FIVA til din klub, og til din mekaniker

   FIVA's verdensomspændende 2020 undersøgelse om Historiske Køretøjer, er i fuld gang. Mere end 36.000 har svaret på den individuelle personlige undersøgelse verden over, inden den officielt blev afsluttet den 31. oktober. Læs mere »
  • Regeringens lovprogram ventet med spænding

   Regeringens lovprogram ventet med spænding

   Regeringens lovprogram ventet med spænding Som altid åbner Folketinget den 1. tirsdag i oktober, efter sommerpausen. I år faldt denne dag på den 6. oktober og dagen var ventet med særdeles stor spænding for veteranfolket. Den 6. oktober er … Læs mere »
  • Classic race Århus 2021 udskydes til september

   Classic race Århus 2021 udskydes til september

   Nordeuropas største racefestival var planlagt til afholdelse 28.-30. maj 2021, men Corona-pandemien gør nu, at løbet på verdens smukkeste racerbane rundt om Mindeparken flyttes til 17.-19. september 2021. Læs mere »
  • Grønne biler og sorte biler

   Grønne biler og sorte biler

   Noget om "Grønne og sorte biler", FIVA undersøgelsen og opgradering af Motorhistorisk hjemmeside Læs mere »
  • Et sekretariat til gavn for dig

   Et sekretariat til gavn for dig

   Efter en kort sommerpause er vi i gang igen og dette nyhedsbrev til at give et indtryk af de forskellige opgaver, der varetages i sekretariatet. Intet sker dog uden en arbejdsom formand, en frivillig bestyrelse og de mange møder … Læs mere »
  • Varm velkomst hos Færdselsstyrelsen

   Varm velkomst hos Færdselsstyrelsen

   Varm velkomst hos Færdselsstyrelsen Som kort omtalt i sidste nyhedsbrev blev Motorhistorisk Samråd kort før sommerferien inviteret til at mødes med Færdselsstyrelsen til en generel snak om veterankøretøjerne, navnlig i konteksten af en Europæisk typegodkendelsesforordning, man er i færd … Læs mere »
  • Møde i Motorstyrelsen fører til møde i Færdselsstyrelsen

   Møde i Motorstyrelsen fører til møde i Færdselsstyrelsen

   Diverse nyheder og information fra Motorhistorisk Samråd Læs mere »